Activiteiten optimaliseren en tegelijkertijd uw netwerk uitbreiden en onderhouden.

Als het over het spoor gaat wil iedereen hetzelfde van reizigers, beheerders en specialisten op het gebied van spoorweginfrastructuur: veilig, betaalbaar en betrouwbaar vervoer. Zodra moet worden bepaald hoe dit doel bereikt moet worden bereikt, is men echter meestal niet meer zo eensgezind.

De behoefte aan onderhoud en groei is nu al groter dan de capaciteit. Vervoerders van passagiers en van vracht gaan de strijd aan over de beperkte hoeveelheid tijd die beschikbaar is. Passagiers hebben tegenwoordig geen begrip voor vertragingen of ongemak - zelfs niet als dit zou betekenen dat snelheid en frequentie in de toekomst zouden verbeteren.

Quintiq richt zich op de specifieke uitdagingen binnen het beheer van infrastructuur. Of u nu een netwerkbeheerder of een aannemer bent op het gebied van spoorweginfrastructuur, Quintiq geeft u de mogelijkheid om de capaciteit ten volle te benutten en intelligente, financieel gezonde beslissingen te nemen voor activiteiten, onderhoud en groei.

  NETWERKBEHEER
  AANBESTEDING VAN INFRASTRUCTUURBEHEER
  Netwerkbeheer

  Netwerkbeheer

  De uitdagingen die komen kijken bij de planning van het spoorwegnet zijn divers en gecompliceerd en raken elk aspect van projecten en onderhoud, capaciteitsbenutting en verkeersleiding. Er moeten beslissingen worden genomen op de lange, middellange, korte en zeer korte termijn. Er moet rekening worden gehouden met regels, veranderende wetgeving en arbeidswetgeving. Vervolgens dienen afgeronde plannen door belanghebbenden getoetst te worden op efficiëntie, duurzaamheid en verantwoord gebruik van publieke middelen.

  Het succes ligt in uw vermogen om het hele plaatje te zien u kunt zien wat de beste methode is om de verbetering van passagiers- of vrachtroutes te prioriteren. Op welke wijze u een groeiend transportnetwerk zo effectief mogelijk kunt plannen, laten functioneren en onderhouden. Hoe u het aantal vertragingen kunt beperken en treinen weer op schema kunt laten rijden na een storing.

  Quintiq biedt u volledig inzicht in alle activiteiten en planningstermijnen. Met al uw regels, zakelijke prioriteiten en beperkingen wordt rekening gehouden en er worden plannen gemaakt om uw zakelijke doelstellingen te bereiken. Het is mogelijk om uw plannen en wijzigingen in realtime naar de mobiele apparaten van uw team te sturen.

  • Planning op alle termijnen
   Strategische, tactische en operationele plannen genereren binnen het gehele netwerk met behulp van één geïntegreerd platform.
  • Transparantie
   Volledig inzicht krijgen in huidige en toekomstige activiteiten.
  • Scenarioplanning
   Alternatieve scenario's simuleren om voorbereid te zijn op verstoringen en investeringsbesluiten te nemen.
  • Reactievermogen
   In realtime reageren op onvoorziene gebeurtenissen om zo de impact van verstoringen te minimaliseren.
  • Optimalisatie van capaciteit
   Verbeter uw operationele efficiëntie en het gebruik van activa.
  • Flexibiliteit
   Kies een schaalbare oplossing die meegroeit met uw behoeften en uw netwerk.
  Dankzij Quintiq maakt u voor iedere planningstermijn en voor alle activiteiten beslissingen die in het voordeel zijn van beheerders, passagiers en uw nettobedrijfswinst.
  Aanbesteding van infrastructuurbeheer