Wat is er nodig om uw organisatie te beschermen tegen onzekerheid?

Marktfluctuaties leiden tot noodgedwongen veranderingen in de chemische industrie. Met de supply chain planning & optimization-software van Quintiq hebben producenten in de chemische industrie volledig inzicht in en controle over de gehele supply chain gedurende verschillende planningstermijnen. De software laat u vol vertrouwen de beste besluiten nemen voor uw organisatie, zowel op de korte als op de langere termijn.

Lees verder en ontdek de voordelen van Quintiq-software voor producenten van commodity- en specialty-chemicals.

commodity-chemicals
specialty-chemicals
scenarioplanning

Commodity-chemicals

Commodity-chemicals

Zowel in goede als in slechte tijden zien producenten van commodity-chemicals zich geconfronteerd met dezelfde uitdaging: houd de kosten laag en klantenserviceniveaus hoog. Quintiq biedt planners een overzicht van het complete fabricageproces, van grondstoffen tot eindproducten. Dat geeft u de mogelijkheid het volledige productieproces te optimaliseren en tegelijkertijd de hoogst mogelijke winsten te realiseren op het gebied van productiviteit, efficiëntie en betrouwbaarheid.

 • Transparantie
  Verkrijg volledige controle over en inzicht in grondstoffen, halffabrikaten en eindproducten.
 • Efficiëntie
  Verbeter efficiëntie en doorloopcapaciteit, verkort levertijden.
 • Reactievermogen
  Reageer in realtime op onvoorziene kansen en onderbrekingen.
 • Integratie
  Stem logistiek en productieplannen op elkaar af voor betere leverprestaties.
 • Voorraadoptimalisatie
  Vind de juiste balans tussen voorraadniveau en vraag om het risico van veroudering van voorraden te beperken.

 • Scenarioplanning
  Stel vast wat de impact is van mogelijke operationele en proceswijzigingen.

 • Taakoptimalisatie
  Optimaliseer onderhoudsplanning om onderbrekingen tot een minimum te beperken.
Specialty-chemicals
Scenarioplanning
 • Er is volledige transparantie bereikt door de combinatie van centrale planning en decentrale werkplanning in zeven fabrieken. De resultaten hiervan zijn te zien in het evenwichtiger benutten van onze capaciteit en een verbeterde werkplanning. Dit heeft verder geleid tot een betere klantenservice en optimale productiviteit.

  Pierre Versailles, Operations Excellence Manager, AkzoNobel Powder Coatings

Chemische productieplanning beter afstemmen

Quintiqs mogelijkheden voor het zorgvuldig afstemmen van de productieplanning zijn het resultaat van onze expertise op het gebied van supply chain planning en -optimalisatie in combinatie met de input van producenten van specialty- en commodity-chemicals. Inzicht in de gebruikelijke problemen en processen van chemische productiebedrijven stelt ons in staat u een planningoplossing te bieden die rekening houdt met de unieke bedrijfsregels van uw organisatie. De software van Quintiq voorziet u van niets minder dan volledig uitvoerbare plannen die vrij zijn van beperkingen. Geoptimaliseerd conform uw unieke prestatie-indicatoren. Planners kunnen de gevolgen van hun planningsbesluiten zien voor de gehele supply chain, wat effectievere besluitvorming mogelijk maakt.