Waarom intelligente planning leidt tot tevreden klanten, medewerkers en belanghebbenden

Bent u in staat ervoor te zorgen dat uw field service engineers (FSE’s) en materiaal zo min mogelijk onderweg zijn en zoveel mogelijk op locatie? Optimalisatie van deze waardevolle resources kan het verschil betekenen tussen een levensvatbaar project en een kostbare vergissing.

Toch overtreft de ingewikkelde planning van zeer gespecialiseerd personeel dat geavanceerde machines bedient, ruimschoots de mogelijkheden van whiteboards, spreadsheets en de meeste field service planningsapplicaties. Field service bedrijven die geen inzicht hebben in de totale beschikbaarheid van hun mensen en middelen kunnen hun activiteiten niet optimaliseren. Het resultaat: ontevreden klanten en medewerkers, en hogere kosten.

Activiteiten stroomlijnen, reactietijden verkorten en bedrijfskosten reduceren

Quintiq’s planning- en optimalisatieoplossing voor field service geeft u een compleet overzicht van het personeel, de voorraden en de orders van uw organisatie ten behoeve van betrouwbare multi-resource planning. Door gegevens en planningen van meerdere afdelingen te integreren, kunt u activiteiten stroomlijnen, reactietijden verkorten en bedrijfskosten reduceren.
 • Efficiënt plannen
  Verkort de tijd die nodig is om plannen en schema's op te stellen en te wijzigen.
 • Transparantie
  Verkrijg inzicht in de locatie en inzetbaarheid van alle afzonderlijke middelen en mensen ten behoeve van volledige optimalisatie.
 • Ondersteuning bij besluitvorming
  Ontvang waarschuwingen en suggesties om SLA- naleving te verbeteren.
 • Optimalisatie van beperkingen
  Stel plannen op waarin elke potentiële beperking is opgenomen, zoals certificatie van medewerkers, vereisten en voorkeuren van klanten, arbeids- en veiligheidswetgeving en vergunningen.
 • Realtime communicatie
  Update plannen en communiceer met FSE’s in realtime via mobiele technieken.
 • Meerdaagse planning
  Gemakkelijk taken plannen die meer dan één dag duren.
 • Voorspelling & scenarioplanning
  Verken what-if scenario's, zoals aanzienlijke veranderingen in de vraag of investering in nieuwe technologie.

  Verken what-if scenario's, zoals aanzienlijke veranderingen in de vraag of investering in nieuwe technologie

De ingewikkelde planning van field services vereenvoudigen

De Quintiq-oplossing is zo ontworpen dat deze rekening houdt met alle beperkingen van uw organisatie, zoals vergunnings- en taalvereisten, arbeidswetgeving, klantvoorkeuren, en de mogelijkheden en beschikbaarheid van mensen en middelen. Met behulp van één geïntegreerd platform kunt u alle strategische, tactische en operationele planningen binnen de hele organisatie regelen. Ú bepaalt uw doelen op het gebied van efficiëntie, productiviteit en winstgevendheid, en Quintiq geeft u de middelen en feedback die u nodig heeft om aan de hand van die doelen te plannen.

Quintiq helpt u de complexiteit te ondervangen om uw ultieme doel te bereiken: winst.