Informatiebronnen download

Optimaliseer de gezondheidszorgplanning voor gezondere, blijere patiënten en medewerkers

Elke patiënt is anders en heeft zijn of haar eigen zorgplan, voorkeuren en vereisten. Een bepaalde patiënt kan op verschillende afdelingen worden behandeld en de inzet van verscheidene specialisten en apparaten noodzakelijk maken, soms allemaal op één dag. Tegelijkertijd heeft ook elk personeelslid zijn of haar eigen specialisatie, voorkeuren en mogelijkheden. Effectieve gezondheidszorgplanning is afhankelijk van het vermogen van uw organisatie om rekening te houden met al deze variabelen.

Ondervang de complexiteit in de gezondheidszorgplanning

Omdat zorgleveranciers te maken hebben met de steeds ingewikkeldere en soms onverenigbare eisen van patiënten, medewerkers, verzekeringsmaatschappijen, partners en aannemers, investeren ze in Quintiq’s plannings- en optimalisatiesoftware. Quintiq-software biedt de oplossing voor complexe gezondheidszorgplanning, zodat uw planningsafdeling de inzet van alle mensen en middelen kan optimaliseren. Met behulp van één geïntegreerd platform regelt u alle strategische, tactische en operationele planningen binnen de hele organisatie. Ú bepaalt uw doelen op het gebied van dienstverlening en klanttevredenheid, en Quintiq geeft u de hulpmiddelen en feedback die u nodig hebt om aan de hand van die doelen te plannen.
  ziekenhuizen en klinieken
  thuiszorg
  Ziekenhuizen en klinieken

  Ziekenhuizen en klinieken

  Quintiq’s plannings- en optimalisatiesoftware voor zorgleveranciers geeft rechtstreekse feedback en bruikbare inzichten wanneer een plan in tegenstrijd is met de normen en doelstellingen van uw organisatie. Plannen kunnen in realtime worden gewijzigd om rekening te houden met onvermijdelijke dagelijkse verstoringen. Met Quintiq kunt u er zeker van zijn dat u geïnformeerde beslissingen neemt die goed zijn voor u en uw patiënten, zowel nu als in de toekomst.

  • Verkort wachttijden door de beddenplanning, afsprakentoewijzing en de algehele capaciteitsbenutting te optimaliseren.
  • Optimaliseer het gebruik van faciliteiten, waaronder zalen, operatiekamers en behandelkamers, om de productiviteit te verhogen.
  • Zorg ervoor dat u alle relevante werktijdrichtlijnen naleeft.
  • Minimaliseer het aantal malen dat overuren en onderuren moeten worden gecompenseerd.
  • Optimaliseer de logistieke planning voor betrouwbaar, kosteneffectief vervoer van medewerkers en patiënten, en leveringen tussen verschillende vestigingen.
  • Integreer Quintiq met bestaande informatiesystemen voor beter inzicht en meer controle.
  Thuiszorg