Maximaliseer uw winst met een vraaggestuurde planning

Hoe zorgt u ervoor dat uw goederenvervoer per spoor concurrerend en efficiënt is en aan alle leveringseisen voldoet?

Als aanbieder van goederenvervoer per spoor moet u tegenstrijdige verwachtingen met elkaar in balans zien te brengen. Uw klanten verwachten dat uw dienstverlening zowel betrouwbaar, betaalbaar en traceerbaar is. Uw stakeholders verwachten maximaal rendement. Uw medewerkers verwachten dat u rekening houdt met hun persoonlijke behoeften en voorkeuren. En de toezichthouders verwachten dat u zich
houdt aan de arbeidswetgeving.

Deze factoren spelen ook een rol bij uw mogelijkheden om contracten te winnen en te behouden. Maar wat maakt het plannen van goederenvervoer per spoor zo ingewikkeld?

Lastminuteorders, seizoensschommelingen en onvoorziene verstoringen vormen de grootste uitdagingen van operators. Sinds de crisis kan de vraag in de markt sterk fluctueren. Daarom is het zaak dat vrachtvervoerders hun blik naar binnen richten en de kosten verlagen door de capaciteitsbenutting van treinen te optimaliseren en de operationele flexibiliteit te maximaliseren. Lees verder om te ontdekken hoe u dat doet.

 • Maak vraaggestuurde planningen op basis van prognoses en contracten
  Breng kortetermijnorders in balans met de langetermijncapaciteit van het rollend materieel. Met het planningsplatform van Quintiq maakt u betere langetermijnplanningen, dankzij ondersteuning van een uitgebreide bibliotheek met prognosealgoritmen en zichtbaarheid van uw huidige contracten en orderhistorie. Het resultaat? Operationele plannen die u kunt beheren met minimale afwijkingen en optimale inzet van middelen.
 • Vergelijk en selecteer de beste scenario's
  Wat als de vraag met 15% toeneemt? Is het operationeel haalbaar om nog een trein in te zetten? Is het verzorgen van deze zending financieel levensvatbaar? Wat u ook beslist, u kunt de gevolgen voor uw activiteiten binnen luttele minuten voorspellen en doorrekenen.
 • Verbeter de flexibiliteit en nauwkeurigheid van uw planning
  Plan lastminuteorders met minimale gevolgen voor uw operationele planning. Het Quintiq-platform houdt informatie bij van infrastructuurbeheerders, ordersystemen en andere belangrijke bronnen. Eventuele veranderingen worden automatisch doorgevoerd zodat al uw schema's actueel blijven en er geen tegenstrijdigheden ontstaan.
 • Maximaliseer de winst met een dynamische prijsstelling
  Zeg vaarwel tegen vaste prijslijsten. Het Quintiq-platform analyseert de historische prijsgegevens van uw bedrijf en houdt rekening met actuele marktschommelingen, bezetting van treinen, de vraag, prijsgevoeligheid en andere kritieke factoren. Met die informatie stellen uw verkoopmedewerkers en prijsconsultants altijd de meest winstgevende offertes op.
 • Verhoog de bezetting van treinen en verminder lege kilometers
  Voor meer controle over de kosten en een hoger rendement van uw middelen is volledige operationele zichtbaarheid cruciaal. Met het Quintiq-platform integreert u de planning van essentiële functies voor het optimaliseren van de capaciteitsbenutting en voorkomen van onderbezetting.