Plannen ten behoeve van winstgevende, flexibele en kosteneffectieve activiteiten

Quintiq helpt bedrijven in de maritieme logistiek de externe druk en de interne beperkingen die hun dagelijkse activiteiten verstoren te ondervangen.

Verbeter uw operationele efficiëntie en de inzet van mensen en middelen, reduceer de transportkosten en onderscheid uw bedrijf met diensten die gekenmerkt worden door superieure leveringsprestaties.

Uitgebreide planningsondersteuning zorgt ervoor dat alle beslissingen leiden tot een optimale inzet van uw schepen.

Dankzij ondersteuningsmogelijkheden bij besluitvorming beschikt een planner over snelle berekeningen, suggesties, waarschuwingen en intuitieve visualisaties; de focus van de planner verschuift van informatieverwerking naar kwaliteitsplanning.
 • Netwerkoptimalisatie
  Ontwerp een optimaal vlootnetwerk.
 • Onderhoudsoptimalisatie
  Minimaliseer de stilligtijd van schepen, reinigings- en onderhoudstijden en aanlegkosten.
 • Capaciteitsoptimalisatie
  Optimaliseer de capaciteit en opslagmogelijkheden van elk schip.
 • Inroostering
  Handhaaf het hele jaar door een optimaal operationeel schema dat overeenstemt met leveringscontracten en seizoensfluctuaties.
 • Scenarioplanning
  Verken what-if scenario's en simuleer de impact van toekomstige gebeurtenissen zoals een capaciteitsoverschot of de opheffing van een handelsroute.
 • Slagvaardigheid
  Profiteer van lucratieve out-charter- en spotmarktkansen voor uw vloot terwijl u de impact van lastminutewijzigingen minimaliseert.
 • Optimalisatie van beperkingen
  Stel plannen op waarin rekening wordt gehouden met alle specificaties en beperkingen op het gebied van schepen, havens, vrachtruimen en ladingen.
 • Dit IT-project verliep volgens het boekje. Het Quintiq-systeem was snel geïmplementeerd en zorgde voor een transparante planning. Nog belangrijker is dat het direct rendement opleverde. Nu we de operationele, bedrijfsmatige en financiële voordelen van de eerste fase hebben gezien, willen we het systeem uitbreiden naar onze activadivisie.

  Bas Belder, Managing Director, P&O Ferrymasters
  Meer informatie over P&O Ferrymasters Quintiq-oplossing

Quintiq biedt intelligente planningsoplossingen voor alle verschepings- en terminalactiviteiten, binnenlandse distributie en supply chain control towers,– hoe groot of complex de organisatie ook is. Kom meer te weten over wat Quintiq doet voor klanten binnen uw vakgebied: