Relevante Content

Optimaliseer de efficiëntie en tevredenheid van luchtverkeersleiders (ATCO's)

Als verlener van luchtvaartnavigatiediensten (ANSP) hebt u te maken met talloze uitdagingen, van strikte arbeidsovereenkomsten en een immense groei aan regelgeving en voorschriften, tot een fluctuerend verkeersaanbod en een tekort aan ervaren luchtverkeersleiders. Tegelijkertijd moet u voldoen aan veeleisende veiligheidsnormen. Met zo veel zaken die aandacht vragen, is het niet ondenkbaar dat planners uw bedrijfsdoelen, zoals optimale efficiëntie en behoud van talent, uit het oog verliezen.

En toch doen de meest succesvolle ANSP's het heel goed. Quintiq werkt met trots samen met 's werelds grootste verleners van luchtvaartnavigatiediensten, waaronder de FAA, Deutsche Flugsicherung en NAV Canada. Ondanks het veeleisende ondernemingsklimaat staan deze ANSP's garant voor indrukwekkende winstcijfers en veiligheidsniveaus. Ze zijn zich ervan bewust dat personeelsplanning een strategisch instrument is, van essentieel belang om te kunnen slagen in het lastige klimaat van vandaag.

De Quintiq ATC planningsoftware is een optimalisatieoplossing die u ondersteunt bij veilige en rendabele operationele activiteiten, door alle beperkingen op strategisch, tactisch en operationeel planningsniveau te verwerken in één geïntegreerde oplossing. Hetzelfde planningsplatform kan worden gebruikt om ATCO training en simulatie voor ATCO's te plannen.

Meer dan 37 miljoen vluchten worden beheerd door luchtverkeersleiders die volgens de planning van Quintiq zijn ingezet, een planning die zorgt voor verbetering op het gebied van:

  • Vermoeidheidsmanagement
   Interpreteer en implementeer de nieuwste best practices voor vermindering van vermoeidheid. Voorzie planners van hulpmiddelen om het vermoeidheidsrisico van ATCO's actief te beheren.
  • Naleving van wet- en regelgeving
   Plan taken, pauzes en vakanties in overeenstemming met de ICAO-voorschriften en lokale regelgeving.
  • Tevredenheid van medewerkers
   Plan roosters en diensten zo dat het personeelsbestand optimaal wordt gebruikt, terwijl rekening wordt gehouden met de voorkeuren van medewerkers.
  • Minimalisering van de kosten
   Vergroot de efficiëntie en productiviteit van uw huidige resources. Neem weloverwogen beslissingen over buffers, inzet en overuren, om uw bedrijfsactiviteiten meer rendabel te maken.