Informatiebronnen download

Geavanceerde planningsondersteuning voor een optimale winstgevendheid

De branche van post- en expresdiensten is erg complex, met sorteercentra, transportknooppunten en bezorgingsnetwerken. De planners spelen daarbij een belangrijke rol, omdat ze rekening moeten houden met tegenstrijdige regels en beperkingen op het gebied van processen, chauffeurs, voertuigen, sorteermachines en postverwerkers. Ook toonaangevende organisaties krijgen te maken met een fluctuerende vraag en zware concurrentie, en investeren daarom in de supply chain planning & optimization-software van Quintiq. Zo verbeteren ze hun prestaties en inzichten, waardoor ze hun klanten nog beter van dienst kunnen zijn en hun winstmarges kunnen verhogen. Planning & optimization-software van Quintiq neemt de beperkingen weg en maakt een grotere operationele efficiëntie en een betere concurrentiepositie mogelijk. Software van Quintiq houdt rekening met alle complexe vereisten, zodat planners beslissingen kunnen nemen die toegevoegde waarde hebben voor uw organisatie.

Kies voor een platform dat snelle reacties mogelijk maakt, kosteneffectief is en perfect aansluit bij uw specifieke businessmodel.

Lees verder en ontdek de voordelen van Quintiq voor post- en expresdiensten.

Post
Expresdiensten
Postal

Post

Tijden veranderen. De verhouding tussen briefpost en pakketten verschuift, de lonen stijgen en het arbeidspotentieel wordt niet optimaal benut. De behoefte aan volledig operationeel inzicht en volledige operationele controle is groter dan ooit. Postbedrijven houden momenteel al hun activiteiten tegen het licht om uit te vinden op welke manieren ze kosten kunnen besparen.

Beschikt u over de benodigde hulpmiddelen om tijdige en accurate planningsbesluiten te kunnen nemen op basis van de verwachte postvolumes?

In deze dynamische omgeving zijn kostenbeheer, optimalisatie van mensen en middelen, een uitstekende klantenservice en het vermogen om u snel aan te passen aan de veranderende markt, van vitaal belang voor het succes van uw organisatie. Of het nu gaat om het ophalen en bezorgen van post, tijdsgebonden pakketbezorging of contractueel vastgelegde logistiek: met Quintiq kunt u altijd rekenen op een geïntegreerde reeks geavanceerde en flexibele planningsystemen die volledig aansluit bij uw bedrijfsactiviteiten.

 • Taakoptimalisatie
  Verbeter de operationele efficiëntie door een geïntegreerde planning die in realtime taken toewijst aan werknemers.
 • Optimalisatie van mensen en middelen
  Maak beter gebruik van de capaciteit door een efficiënte toewijzing van machines, voertuigen en personeel op dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse basis.
 • Transparantie
  Verkrijg inzicht in de activiteiten van het hele bedrijf - van strategisch tot operationeel niveau - en zorg zo voor een effectieve planning.
 • Flexibiliteit
  Implementeer alle bedrijfsspecifieke regels, zoals gegevens over bezorgadressen en beperkingen.
 • Geïntegreerde planning
  Maak planningen die rekening houden met diverse factoren, zoals tijds- en verzuimbeleid, arbeidscontracten en wekelijkse trends met betrekking tot ziekteverlof.
 • Kostenbesparing
  Bespaar aanzienlijk op de sorteerkosten dankzij een betere balans tussen volume en capaciteit.

Quintiqs oplossing voor postplanning zorgt ervoor dat u optimaal gebruik kunt maken van mensen en middelen. Verbeter de kwaliteit, flexibiliteit en het bereik van de diensten en introduceer met succes nieuwe diensten met een optimale kosteneffectiviteit.

Expresdiensten