Overwin planningscomplexiteit bij planning van reizigersvervoer per spoor

Toonaangevende spoorwegmaatschappijen erkennen dat de bestaande planningsmethoden niet langer voldoen aan de vereisten van een snel veranderende sector. Intelligente planningssoftware kan het verschil maken tussen winst en verlies, efficiëntie en verloren tijd.

Software van Quintiq vormt het antwoord op alle planningsvraagstukken ten aanzien van het reizigersvervoer per spoor. Onze oplossing stelt uw planningsafdeling in staat om dienstregelingen en de inzet van al uw rollend materieel en personeel te optimaliseren. Met Quintiq hebben uw planners een volledig overzicht van vereisten ten aanzien van de dienstregeling, beperkingen en beschikbaarheid van het personeel en rollend materieel en geplande onderhoudswerkzaamheden.

Via één enkel geïntegreerd platform kunt u alle strategische, tactische en operationele planningen en bijsturingen binnen uw de hele operatie beheren. U bepaalt zelf uw doelen op het gebied van dienstverlening, werknemerstevredenheid en klanttevredenheid. Quintiq geeft uw planners de ondersteuning en inzichten die ze nodig hebben om de planning aan te laten sluiten bij deze doelen.

Stel sneller betere plannen op met Quintiq

 • Houd in uw dienstroosters rekening met de voorkeuren van uw medewerkers voor een hogere werknemerstevredenheid en retentie
 • Creëer vraaggestuurde dienstregelingen die klanttevredenheid en efficiëntie in evenwicht brengen
 • Stem taken op elkaar af om het aantal lege treinen te beperken en ervoor te zorgen dat machinisten en conducteurs hun dienst beëindigen op hun standplaats
 • Maak plannen waarin rekening wordt gehouden met de vaardigheden, de routekennis en de standplaats van machinisten alsmede hun persoonlijke voorkeuren
 • Optimaliseer uw personeels en rollend materieel schema's om de inzet van medewerkers en rollend materieel zo efficiënt mogelijk te maken

 • Beheer van verstoringen
  Los realtime verstoringen zelfverzekerd op.
 • Ondersteuning bij keuzevorming
  Ontvang waardevolle informatie over de inzet en de huidige status van al uw mensen en rollend materieel ter ondersteuning van een zorgvuldige besluitvorming.
 • Gebruikersconfiguratie
  Voldoe met aanpasbare interfaces aan de verschillende planningsbehoeften van meerdere planners.
 • KPI-analyses
  Gebruik KPI-analyses om inzicht te krijgen in de impact van planningsbeslissingen op zakelijke doelstellingen.
 • Scenarioplanning
  Onderzoek de potentiële winstgevendheid van investeringen in nieuwe routes en rollend materieel en de impact van onder meer nieuwe regelgevingen en demografische veranderingen.
 • Optimalisatie van onderhoud
  Optimaliseer onderhoudsschema's om verstoringen van uw dienstregeling tot een minimum te beperken.

Beheer van verstoringen
Verstoringen zijn onvermijdelijk. Een ernstig ontwrichte dienstregeling is dat niet. Ontdek hoe u verstoringen snel en effectief beheert, en til uw punctualiteit naar een hoger plan.

Personeelsschema's opstellen
Bij het opstellen van personeelsschema's moet een evenwicht worden gevonden tussen arbeidswetten, SLA-overeenkomsten, regelgevingen, richtlijnen, operationele tegenstrijdigheden en voorkeuren van het personeel. Om nog maar niet te spreken over reële planningsverstoringen die op het allerlaatste moment plaatsvinden. Kijk hoe u het juiste evenwicht vindt als u planningen maakt met Quintiq.