Intelligent plannen zorgt voor grotere winstmarges

In een sector die te kampen heeft met hoge brandstofprijzen en een fluctuerende vraag zijn een optimale service en het zo voordelig mogelijk bezorgen van de vracht cruciaal voor het in stand houden van een klantrelatie.

Een optimale inzet van mensen en middelen kan het verschil betekenen tussen een rendabele bezorging en een kostbare vergissing. Een tekort aan chauffeurs is een veelvoorkomend probleem bij lange afstandsleveringen en daarom is een doordachte toewijzing van vervoerders van essentieel belang voor het behalen van leveringsdoelen. Uw operaties moeten flexibel genoeg zijn om de knelpunten en capaciteitsproblemen aan te pakken en tegelijkertijd de service level agreements na te leven.
 • Optimalisatie van mensen en middelen
  Optimaliseer de capaciteitstoewijzing op basis van verzendorders, beschikbare mensen en middelen, gewichtsbeperkingen, diensturen en transportkosten.
 • Integratie
  Implementeer alle specifieke regels en beperkingen van uw bedrijf.
 • Flexibiliteit
  Ondersteuning voor essentiële functies, zoals cross-docking, multi-leg logistiek en resource swapping.
 • Transparantie
  Verkrijg volledig inzicht in bedrijfsactiviteiten voor een betere procesintegratie.
 • Reactievermogen
  Realtime beheer van verstoringen van dagelijkse operaties, zoals voertuigpech, verkeersopstoppingen en ziekmeldingen.
 • Scenarioplanning
  Simuleer what-if scenario's om andere mogelijkheden te onderzoeken, zoals gebruikmaken van alternatieve routes of andere vervoerders, of ladingen overladen op andere trailers.
 • Transportoptimalisatie
  Minimaliseer lege transporten en voeg ladingen samen voor een efficiënt gebruik van mensen en middelen en voor vermindering van de CO2-voetafdruk.

 • Een van de belangrijkste redenen waarom we voor Quintiq kozen, was dat hun technologie uitstekend overweg kan met onze multiwarehousing. Dankzij de flexibiliteit van de software kunnen we bovendien een oplossing ontwikkelen die aansluit bij al onze specifieke eisen.
  Berno Bossenbroek, Managing Director, Van Uden Logistics
  Meer weten over Van Uden's Quintiq-oplossing

Optimaliseer naar aanleiding van beperkingen voor meer inzicht en controle

Hoe gaan wegvervoerders om met stijgende lonen, krappe diensturen, routebeperkingen en strenge milieunormen? Een intelligente logistieke planning is de sleutel tot succes. Met Quintiq maakt u optimale planningen waarbij rekening wordt gehouden met allerlei specifieke beperkingen en complexiteiten van uw transportoperaties. Dankzij de praktische inzichten van Quintiq verbetert u de efficiëntie en bespaart u flink op de kosten. Blijf de concurrentie voor door te kiezen voor een platform dat kosteneffectief is, snelle reacties mogelijk maakt en inzicht geeft in al uw operaties.