EGS investeert in kunstmatige intelligentie van Quintiq
Een nieuwe standaard voor synchromodaal vervoer

September 20, 2017
‘s-Hertogenbosch, Nederland
European Gateway Services (EGS) zet kunstmatige intelligentie in om haar multimodale dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Dat maakt Quintiq, onderdeel van Dassault Systèmes en wereldwijd toonaangevend in supply chain planning en optimalisatie (SCP&O) bekend. EGS biedt de markt een geïntegreerd transportnetwerk van en naar het Europese achterland.Om klanten nog beter van dienst te zijn, heeft EGS haar standaard transportplanning verder verbeterd door middel van synchromodale transportoptimalisatie. Het bedrijf zet hiervoor de plannings- en optimalisatiesoftware van Quintiq in. Deze kan op basis van kunstmatige intelligentie op elk gewenst moment het meest optimale transportmiddel en -traject bepalen.

Quintiq maakt synchromodaliteit mogelijk en rendabel
EGS beschikt over een uitgebreid netwerk: de twee terminals van moederbedrijf Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) in de Rotterdamse haven en de overige deep sea-terminals in Rotterdam en Antwerpen zijn per spoor, via de weg en de vaarwegen verbonden met de binnenlandse terminals van EGS en die van andere terminaloperators. Het verschil tussen de dienstverlening van EGS en de service van Europese multimodale dienstverleners is simpel maar krachtig: terwijl multimodale dienstverleners over het algemeen vaste transportroutes afleggen met vooraf bepaalde modaliteiten en trajecten, biedt EGS vervoers- en route-neutrale transportoplossingen aan. Het bedrijf selecteert op ieder willekeurig moment de meest betrouwbare, efficiënte en duurzame route voor een bepaalde klant.

Als gevolg van technologische en menselijke beperkingen kunnen met Excel of andere software voor routeplanning alleen vaste routes worden ingepland. Wanneer transportplanners met kunstmatige intelligentie werken, kunnen ze veel complexere taken aan. Dankzij de snelheid en efficiëntie van de Quintiq software kunnen alle mogelijke routes en transportmodaliteiten dynamisch worden geëvalueerd. Het systeem kan hierdoor in real-time zoeken naar de meest optimale transportoplossing – in financiële zin, maar ook wat capaciteitsbenutting, het tijdig afleveren en andere KPI’s betreft.

Real-time optimalisatie levert voordelen op
De software van Quintiq maakt real-time gebruik van de data en het netwerk van EGS. Hierdoor blijft de planning optimaal, zelfs wanneer vertraging of andere externe factoren het netwerk beïnvloeden. Dit resulteert in een groeiend aantal efficiënte, betrouwbare en duurzame verbindingen.

Rob van Egmond, CEO van Quintiq: “Synchromodaliteit brengt de totale efficiency en de dienstverlening aan de klant in balans. Daar ligt de kracht. De uitdaging zit in de enorme toename in complexiteit en schaalgrootte. Hier komt onze kunstmatige intelligentie in het spel. Deze stelt EGS in staat om de complexiteit te beheersen en er juist van te profiteren.”

Over European Gateway Services (EGS)
Als synchromodaal dienstverlener biedt EGS de markt een geïntegreerd transportnetwerk van en naar het Europese achterland. Synchromodaal vervoer stelt klanten in staat om duurzamer, tegen lagere kosten en met een hogere betrouwbaarheid te opereren.

EGS biedt verladers, logistiek dienstverleners en vervoerders hoogfrequente spoor- en binnenvaartverbindingen tussen een groeiend aantal binnenlandse terminals en deep sea-terminals in Rotterdam en andere havens. Daarnaast biedt het bedrijf tal van extra diensten aan op het gebied van douane, opslag, empty depot en levering aan huis.

EGS is een onderdeel van Hutchison Ports ECT Rotterdam, een van de meest vooraanstaande en geavanceerde terminaloperators in Europa.

Over Quintiq
Elk bedrijf kent de nodige puzzels als het gaat om planning. Sommige van deze puzzels zijn omvangrijk. Andere zijn complex. Weer andere lijken een onmogelijke opgave. Quintiq maakt al sinds 1997 werk van deze puzzels met behulp van één softwareplatform voor planning & optimization. Ruim 12.000 gebruikers in meer dan 80 landen vertrouwen momenteel op software van Quintiq om hun personeel, resources, logistiek en productie te plannen en te optimaliseren. Quintiq, met hoofdkantoren in Nederland en de VS en vestigingen wereldwijd, maakt deel uit van Dassault Systèmes (Euronext Parijs: #13065, DSY.PA).

Ga voor meer informatie naar quintiq.nl of volg Quintiq op Twitter, Facebook, LinkedIn YouTube. Twitter, Facebook, LinkedIn and YouTube.
Press Contacts
Katie Kennedy
Gregory FCA
Tel: +1 610 228 2128
Richard Ratcliffe
Weber Shandwick
Tel: +44 207 067 0846
Media Resources