Nieuws

Zoeken
 • Elke maand
  Elke maand
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
 • Elk jaar
  Elk jaar
  2016
  2015
  2014
 • Elke industrie
  Elke industrie
  Productie
  Metaal
  Natuurlijke bronnen
  Logistiek
  Luchtvaart
  Spoorwegvervoer
  Beheer van spoorweginfrastructuur
  Retail
  Broadcasting
  Gezondheidszorg
  Beveiliging
 • Alle typen
  Alle typen
  Nieuwe klant
  Go live
  Prijzen
  Evenementen
  Overig
 • Zoeken

Teijin Aramid kiest Quintiq voor wereldwijde sales & operations planning

22 November 2016 | ‘s-Hertogenbosch

Quintiq, onderdeel van Dassault Systèmes en wereldwijd marktleider op het gebied van supply chain planning & optimalisatie (SCP&O), liet vandaag weten dat Teijin Aramid heeft gekozen voor de softwaretechnologie van Quintiq om zo haar wereldwijde sales & operations planning te verbeteren.

Teijin Aramid is wereldwijd een toonaangevende producent van de hoogwaardige, hittebestendige aramidevezels Twaron, Technora, Teijnconex en Sulfon. Deze producten kennen talloze toepassingen en vinden afzet in meerdere markten, waaronder de automotive, luchtvaart en weg- en waterbouw. Teijin Aramid heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Arnhem in Nederland.

Als onderdeel van de nieuwe marketing- en verkoopstrategie heeft Teijin Aramid een programma ontwikkeld ter verbetering van haar wereldwijde proces voor sales & operations planning. Een cruciaal onderdeel van dit programma is om Teijin Aramid te transformeren tot een regionale verkoop- en supply-organisatie. Hierdoor kan het bedrijf haar klanten beter bedienen en haar aanbod beter positioneren op de markt.

Voor de nodige ondersteuning in dit proces heeft Teijin Aramid gekozen voor Quintiq. Quintiqs software voor supply chain planning & optimalisatie stelt de onderneming in staat de verkoop via statistische prognoses nauwkeuriger te voorspellen. Bovendien is hiermee meer samenwerking mogelijk tussen accountmanagers wereldwijd. De volledig geïntegreerde oplossing zal de supply planners van Teijin Aramid ondersteunen bij de vertaling van verkoopprognoses naar een supply plan voor haar wereldwijde, multi-stage productie- en distributieproces. De nauwkeurigere sales & demand forecasting maakt hogere niveaus van productbeschikbaarheid en fulfilment mogelijk, wat tot een betere en evenwichtigere supply chain zal leiden.

“Wij zien de toekomst met Quintiq vol vertrouwen tegemoet”, aldus Peter ter Horst, Chief Financial Officer van Teijin Aramid. “Tijdens de demofase bewees  het team van Quintiq om te kunnen gaan met alle vereisten van ons Sales & Operations Planning Program. Wij verwachten met de steun van Quintiq onze dienstverlening te verbeteren en tegelijkertijd onze voorraadniveaus en supply chain kosten verlagen.”

“Het is ons een groot genoegen Teijin Aramid te kunnen ondersteunen bij de mondiale inzet van Quintiq SCP&O voor haar geintegreerde planning van vraag en aanbod”, aldus Arthur Torsy, General Manager EMEA bij Quintiq. “Ons planningsplatform – dynamisch, flexibel en volledig afgestemd op de unieke vereisten van Teijin Aramid – zal Teijin Aramid helpen de huidige doelstellingen te behalen en is meer dan adequaat toegerust om ook de toekomstige groei van het bedrijf te ondersteunen.”

Over Teijin Aramid
Teijin Aramid is een dochtermaatschappij van de Teijin Group (TSE: 3401) en wereldleider in aramide. De aramideproducten Twaron®, Sulfron®, Teijinconex®, Technora® en het UHMW-PE (ultra-high molecular weight polyethylene)-product Endumax® van het bedrijf staan bekend om hun kracht, duurzaamheid, veiligheid, hittebestendigheid en lage gewicht. De productie van deze hoogwaardige materialen vindt plaats in Nederland en Japan. Ga voor meer informatie naar: http://www.teijinaramid.com en http://www.teijinendumax.com. Of volg Teijin Aramid op Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube.

Voor meer informatie over de Teijin Group, zie http://www.teijin.com.

Over Quintiq
Elk bedrijf kampt met de nodige vraagstukken als het gaat om supply chain planning. Sommige van deze vraagstukken zijn omvangrijk. Andere zijn complex. Weer andere lijken een onmogelijke opgave. Quintiq maakt al sinds 1997 werk van deze vraagstukken met behulp van één supply chain planning & optimization (SCP&O) softwareplatform. Ruim 12.000 gebruikers in meer dan 80 landen vertrouwen momenteel op software van Quintiq om hun personeel, logistiek en productie in te plannen en te optimaliseren. Quintiq is onderdeel van Dassault Systèmes (Euronext Parijs: #13065, DSY.PA) en heeft vestigingen wereldwijd en hoofdkantoren in Nederland en de VS.

Ga voor meer informatie naar www.quintiq.com of volg Quintiq op Twitter, , Facebook, , LinkedIn en YouTube..

Contactgegevens persvoorlichting:

EMEA Enquiries
Sophie Waterfield
Weber Shandwick
Tel:+44 (0)207 067 0728
quintiq@webershandwick.com