Nieuws

Zoeken
 • Elke maand
  Elke maand
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
 • Elk jaar
  Elk jaar
  2016
  2015
  2014
 • Elke industrie
  Elke industrie
  Productie
  Metaal
  Natuurlijke bronnen
  Logistiek
  Luchtvaart
  Spoorwegvervoer
  Beheer van spoorweginfrastructuur
  Retail
  Broadcasting
  Gezondheidszorg
  Beveiliging
 • Alle typen
  Alle typen
  Nieuwe klant
  Go live
  Prijzen
  Evenementen
  Overig
 • Zoeken

Panama Canal lanceert state-of-the-art systeem voor plannen van scheepstransporten en maritiem resource management

15 maart 2017 | São Paulo, Brazilië

De Panama Canal Authority (ACP) gaat de software van Quintiq inzetten voor het plannen, programmeren en optimaliseren van scheepstransporten op het Panamakanaal. Hiermee wordt het mogelijk om de kosten te reduceren en de veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid te verhogen. Dat maakt Quintiq, onderdeel van Dassault Systèmes en wereldwijd toonaangevend in supply chain planning en optimalisatie (SCP&O), vandaag bekend.

“Het Panamakanaal heeft al meer dan 100 jaar een traditie van innovatie”, zegt Jorge L. Quijano van ACP. “Met dit nieuwe softwaresysteem zetten we deze traditie voort. We gebruiken moderne technologie om onze klanten optimaal te bedienen, waarbij we steeds meer scheepstransporten kunnen managen en soepel inspelen op verschuivingen in de internationale handel.”

Met de oplossing van Quintiq wordt het inplannen en programmeren van scheepstransporten op het kanaal geoptimaliseerd. Kanaalbeheerder ACP kan voor het eerst een volledig geïntegreerde operationele planning opstellen voor al haar kritieke resources, waaronder sleepboten, loodsen en aanmeerdiensten. Op basis van een beter inzicht in de actuele situatie en de beschikbaarheid van meer data kunnen betere besluiten worden genomen, wat weer bijdraagt aan het reduceren van operationele risico’s. Een betere planning van alle resources op het kanaal leidt bovendien tot kostenbesparingen.

Gebruikers zullen het kanaal dankzij de oplossing van Quintiq sneller kunnen passeren. De wachttijden voor schepen verkorten, het aantal beschikbare slots neemt dagelijks toe en de betrouwbaarheid van de route stijgt.

Het besluit om de software van Quintiq te implementeren werd genomen na de succesvolle uitbreiding van het kanaal met o.a. grotere sluizen. Sinds de opening in 2016 registreert ACP een toename van het volume en scheepstransporten door zogenoemde grotere Neopanamax schepen. De afgelopen maanden zijn heel wat tonnagerecords verbroken. De toegenomen activiteit vraagt om de inzet van extra resources om de hoge performance en de veiligheidsstandaards op het kanaal te borgen. De nieuwe oplossing van Quintiq helpt ACP de gestegen vraag en capaciteit zo efficiënt mogelijk te managen.

“Door gebruik te maken van geavanceerde programmeertalen, slimme algoritmen en grafische programmering kunnen we de planning en inzet van resources optimaliseren”, aldus Arnoldo Cano, Panama Canal Program Manager voor ACP Renewal of Processes and Core Systems. “We zijn verheugd om deze superieure technologie in samenwerking met Quintiq te kunnen inzetten voor het kanaal en onze klanten.”

“De planningspuzzel op het Panamakanaal geeft ons de kans te bewijzen hoe we met onze baanbrekende optimalisatietechnologie waarde kunnen toevoegen”, aldus Camilo Gaviria, directeur van Quintiq Latijns-Amerika. “Een hoge efficiency is zeer belangrijk voor het Panamakanaal. Door het planningsproces beter te stroomlijnen kan ACP de dienstverlening aan klanten aanzienlijk verbeteren.”

Rob van Egmond, CEO van Quintiq, vult aan: “We zijn trots dat ACP onze software geselecteerd heeft als planningsplatform en hebben het volste vertrouwen dat de oplossing van Quintiq de komende jaren zal bijdragen aan het verhogen van de rendabiliteit en het aantal scheepstransporten op het kanaal.”

Quintiq wordt de komende twee jaar volledig geïntegreerd in de werking van ACP. De module voor het managen van de schepen van ACP is naar verwachting in september 2017 operationeel.

Over de Panama Canal Authority
Het Panamakanaal wordt beheerd door het autonoom agentschap van de Panamese overheid. Dit is verantwoordelijk voor het managen, operationeel houden en onderhouden van het kanaal. De werking van ACP is gebaseerd op zijn organieke wet en de reglementen die goedgekeurd werden door zijn raad van bestuur. Kijk voor meer informatie op de website van ACP: www.pancanal.com of volg ACP via Twitter @thepanamacanal.

Over Quintiq
Elk bedrijf kampt met de nodige vraagstukken als het gaat om supply chain planning. Sommige van deze vraagstukken zijn omvangrijk. Andere zijn complex. Weer andere lijken een onmogelijke opgave. Quintiq maakt al sinds 1997 werk van deze vraagstukken met behulp van één supply chain planning & optimization (SCP&O) softwareplatform. Ruim 12.000 gebruikers in meer dan 80 landen vertrouwen momenteel op software van Quintiq om hun personeel, logistiek en productie in te plannen en te optimaliseren. Quintiq maakt deel uit van Dassault Systèmes (Euronext Paris: #13065, DSY.PA), heeft vestigingen wereldwijd en hoofdkantoren in Nederland en de Verenigde Staten. Ga voor meer informatie naar www.quintiq.com of volg Quintiq op TwitterFacebookLinkedIn en YouTube.

Contactgegevens persvoorlichting:
Susanne Lammers
Marketing Executive
Quintiq
Tel: +31 7 3691 0739
susanne.lammers@3ds.com