Nieuws

Zoeken
 • Elke maand
  Elke maand
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
 • Elk jaar
  Elk jaar
  2016
  2015
  2014
 • Elke industrie
  Elke industrie
  Productie
  Metaal
  Natuurlijke bronnen
  Logistiek
  Luchtvaart
  Spoorwegvervoer
  Beheer van spoorweginfrastructuur
  Retail
  Broadcasting
  Gezondheidszorg
  Beveiliging
 • Alle typen
  Alle typen
  Nieuwe klant
  Go live
  Prijzen
  Evenementen
  Overig
 • Zoeken

Saarioinen implementeert oplossing van Quintiq voor productieplanning in zijn fabrieken in Finland

17 maart 2017 | s-Hertogenbosch, Nederland

Quintiq, onderdeel van Dassault Systèmes en toonaangevend marktleider in supply chain planning and optimization (SCP&O), heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn oplossing voor productieplanning is toegepast door de Finse levensmiddelenfabrikant Saarioinen.

Oplossingen voor productieplanning helpen wereldwijd vooraanstaande levensmiddelenfabrikanten de betrouwbaarheid van hun leveringen, de houdbaarheid van hun producten en hun operationale efficiëntie te verbeteren, terwijl de kosten voor personeel, productie en opslag worden verminderd. Met de oplossingen van Quintiq kunnen bedrijven hun doelen realiseren en de concurrentie een stap voor blijven door een rendabel, geoptimaliseerd plan te ontwikkelen, dat rekening houdt met de unieke branche en de individuele, bedrijfseigen beperkingen.

"Quintiq wordt nu bij Saarioinen gebruikt en de resultaten zijn veelbelovend. Ons doel is om consumenten en klanten beter van dienst te zijn en aanzienlijke bedrijfsmatige voordelen te behalen met de ondersteuning van dit planningsplatform," zegt Ritva Tuohimaa, directeur Productie en Logistiek bij Saarioinen.

"Het succes van dit project is te danken aan de samenwerking tussen Saarioinen en Quintiq, en aan de betrokkenheid van beide bedrijven. Dit laat niet alleen zien dat het Quintiq-platform in tal van sectoren kan worden toegepast, maar ook dat we onze klanten helpen om hun winstgevendheid te verbeteren," aldus Markus Malinen, VP Sales EMEAR bij Quintiq.

Over Saarioinen
Saarioinen is een particulier Fins bedrijf in de levensmiddelenbranche en één van Finlands toonaangevende levensmiddelenfabrikanten. Saarioinen produceert kwaliteitsproducten voor het dagelijkse leven en biedt een keur aan snelklaarprodducten, vleesproducten en geconserveerd voedsel. Saarioinen is marktleider in Finland op een groot aantal bedrijfsgebieden, met een jaaromzet van circa 260 miljoen euro (2015). Bij de groep werken in totaal 1300 medewerkers. Saarioinen heeft in Finland fabrieken in Kangasala, Valkeakoski en Huittinen, evenals een fabriek voor kant-en-klaarproducten in Rapla, Estland, waar producten voor de Baltische markt worden vervaardigd. 

Meer informatie vindt u op saarioinen.fi.

Over Quintiq
Elk bedrijf kampt met de nodige vraagstukken als het gaat om supply chain planning. Sommige van deze vraagstukken zijn omvangrijk. Andere zijn complex. Weer andere lijken een onmogelijke opgave. Quintiq maakt al sinds 1997 werk van deze vraagstukken met behulp van één supply chain planning & optimization (SCP&O) softwareplatform. Ruim 12.000 gebruikers in meer dan 80 landen vertrouwen momenteel op software van Quintiq om hun personeel, logistiek en productie in te plannen en te optimaliseren. Quintiq maakt deel uit van Dassault Systèmes (Euronext Parijs: #13065, DSY.PA), heeft vestigingen wereldwijd en hoofdkantoren in Nederland en de VS.

Meer informatie vindt u op quintiq.com of volg Quintiq op Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube.

Contactgegevens persvoorlichting:

EMEA Enquiries
Sophie Waterfield
Weber Shandwick
Tel:+44 (0) 207 067 0728
quintiq@webershandwick.com