Voorspellende en aanbevelende analyse voor beter inzicht

Denk eens terug aan een moeilijke zakelijke beslissing die u onlangs heeft genomen. Heeft de informatie die tot uw beschikking stond - de voortdurend in omvang toenemende 'big data' - uw besluitvorming versneld of vertraagd? Hedendaagse leiders uit het bedrijfsleven vertellen ons vaak dat de overdaad aan informatie de onzekerheid vergroot tijdens het besluitvormingsproces. Wat ze niet nodig hebben is meer informatie. Het gaat om meer inzicht. Dat is een aspect waarbij advanced analytics van pas kan komen. Een grondiger inzicht in de interacties tussen uw medewerkers, netwerk en klanten, en een nauwkeurige meting van de duur, de frequentie en de waarschijnlijkheid van gebeurtenissen, biedt meer stabiliteit, hogere betrouwbaarheid en betere prestaties.

Hoe de overdaad aan informatie kan worden omgezet in een voordeel

De advanced analytics-technologie van Quintiq is niet ontwikkeld om namens u complexe beslissingen te nemen. Uw jarenlange ervaring is onvervangbaar. Met behulp van deze technologie kunnen juist complexe berekeningen worden uitgevoerd op grote hoeveelheden gegevens om patronen vast te stellen en inzichten, voorspellingen en aanbevelingen te leveren.

 • Eerst worden uw gegevens geanalyseerd en omgezet in kennis. De gegevens kunnen een fabrikant bijvoorbeeld laten zien dat een bepaalde machine elk jaar enkele minuten langzamer draait, waardoor de productietijd wordt beïnvloed. Of een logistiek planner de gemiddelde duur en frequentie laten zien van vertragingen in een bepaald verzorgingsgebied.
 • Vervolgens kijkt de Quintiq-technologie naar uw historische gegevens, waardoor steeds nauwkeuriger voorspellingen kunnen worden gemaakt van toekomstige resultaten. Zo kan een spoorinfrastructuurbeheerder op basis van de uit de gegevens gewonnen kennis bepalen wanneer onderhoud moet worden uitgevoerd aan een bepaald stuk spoor.
 • Tot slot ondersteunt het systeem u bij de planning en optimalisatie op basis van die kennis. Het plannings- en optimalisatieplatform ontwerpt vervolgens een aanbevolen plan van aanpak, waarmee uw KPIs - zoals winstgevendheid, klanttevredenheid en efficiëntie - worden geoptimaliseerd. Bij een staalfabriek kan dit bijvoorbeeld het toevoegen van een extra ploegendienst betekenen en het optimaliseren van een herzien productieschema om een verwachte toename in vraag te ondersteunen.

Dankzij de zelflerende algoritmes van Quintiq zal de kwaliteit van de plannen en schema's voortdurend toenemen naarmate het systeem meer leert over uw bedrijfsvoering. Naarmate uw inzicht en dat van het systeem toeneemt en de planning nauwkeuriger wordt, zult u zien dat de prestaties en dienstverlening stabiliseren.

Voortdurende verbetering dankzij de Self-Learning Supply Chain

Quintiq neemt een unieke positie in om de gecombineerde kracht van planning, optimalisatie en advanced analytics te benutten. De advanced analytics-technologie wordt toegepast op alle in het Quintiq-planningssysteem aanwezige gegevens. In combinatie met de wereldrecord-brekende optimalisatietechnologie van Quintiq, staan planning, advanced analytics en optimalisatie tot uw beschikking op één platform. Op deze manier biedt Quintiq de voordelen van de Self-Learning Supply Chain. Hierin worden de zelflerende algoritmen voortdurend bijgewerkt en worden de nauwkeurigheid van gegevens en betrouwbaarheid van inzichten verbeterd. Dit leidt weer tot een betere planning en betere voorspellingen en aanbevelingen.

Hier volgt een voorproefje van wat u kunt bereiken als u Quintiq gebruikt om informatie om te zetten in inzichten:
  • Combineer uw historische gegevens met voorspellingen voor het gedrag van de klant en ontwikkeling van de markt om de optimale prijs aan te bevelen voor nieuwe en bestaande producten en diensten. Op basis van een nauwkeurige interpretatie van de prijsgevoeligheid, wordt de beschikbare voorraad optimaal geprijsd en wordt de omzet geoptimaliseerd..
  • Real-time optimalisatie
   Uw zakelijke landschap is dynamisch - kansen en risico's dienen zich aan wanneer u dat het minst verwacht. Advanced analytics werkt in real-time, zodat u veranderende omstandigheden kunt vaststellen en daarop kunt reageren ten einde een optimale planning te behouden.
  • De ontdekking van kennis door het beheer van master data
   In uw gegevens ligt waardevolle kennis verborgen over uw bedrijf. Advanced analytics van Quintiq extraheert deze kennis om actuele en nauwkeurige schattingen te geven van de tijdsduur van instellingen, taken, dienstverlening en reizen en van alle andere relevante factoren die kunnen worden afgeleid uit uw gegevens.

  Meer informatie over advanced analytics

  De advanced analytics-technologie biedt u de mogelijkheid uw inzicht in uw bedrijf en het landschap waarin het actief is te verbreden en verdiepen. Verborgen in uw gegevens liggen kansen en risico's. Uw gegevens kunnen u verhalen vertellen over uw klanten en antwoord geven op vragen die u niet zou hebben kunnen bedenken.

  Stelt u zich eens voor wat voor uw bedrijf de waarde zou zijn van de antwoorden op de volgende vragen.
  Descriptive analytics
  Predictive analytics
  Prescriptive analytics
  Scenario analytics
  Descriptive analytics
  Wat is er gebeurd en waarom?
  Door antwoord te geven op deze vraag kunt u (en het systeem) leren van handelingen en gedragingen uit het verleden om toekomstige plannen te verbeteren en steeds nauwkeuriger voorspellingen te maken.
  Predictive analytics
  Prescriptive analytics
  Scenario analytics