Betere prognoses voor een betere toekomst

Het nauwkeurig voorspellen van de vraag verbetert de klantenservice, verhoogt de omzet en vermindert de kosten. Het wegnemen van onzekerheid over de vraag is dan ook een van de belangrijkste prioriteiten van de huidige supply chain-leiders.

Aan de hand van analyses van de historische vraag en de marktinformatie maakt Quintiq inzichtelijk wat u kunt verwachten en hoe u daarvan kunt profiteren. Via één enkel platform regelt u het totale planningsproces, inclusief het plannen van productintroducties, het volgen van de veranderende vraag en het vaststellen van de bijdragen van medewerkers aan het proces. Met Quintiq kunt u optimaal anticiperen op de vraag. U stimuleert de verkoop dankzij betere statistische prognoses, een effectievere samenwerking met uw interne salesteams en externe klanten dankzij het analyseren van vraagscenario's.

Wanneer de marktomstandigheden veranderen of als er nieuwe informatie beschikbaar is, zorgt Quintiq ervoor dat de prognoses automatisch worden herzien. Dit resulteert in betere en snellere prognoses.
  Zo werkt het:

  • Aangepast aan uw demand planning
   Breng vraaggegevens van de klant in kaart op supply chain-niveau, beheer de fiscale en productionele tijdsplanning, controleer de veranderlijkheid van verschillende categorieën, vervaldata op diverse fronten en synchroniseer volumeprognoses.
  • Statistische prognoses
   Maak gebruik van de geavanceerde algoritmen van Quintiq voor het segmenteren van de vraag en bereken automatisch de optimale statistische prognose door het analyseren van gebeurtenissen, trends en seizoensinvloeden.
  • Effectieve samenwerking
   Zorg dat uw demand planning rekening houdt met de input van sales, finance, marketing en andere belangrijke bronnen, en geef alle gebruikers tegelijkertijd toegang tot de meest actuele versie.
  • Eenvoudige gegevensintegratie
   Verwerk de productbeschrijvingen, transactiegegevens en prijsinformatie van ERP, bedrijfsinformatie en de planningssystemen voor de supply chain en integreer eenvoudig de resultaten.
  • Volume en waarde
   Stel prognoses op in meerdere meeteenheden en valuta, en zorg ervoor dat de volumeprognose altijd is afgestemd op de omzetprognoses en de planningen.
  • Vraaganalyses
   Met real time analyses ziet u wat de knelpunten van uw prognoses zijn, volgt u de veranderingen van uw prognoses en ontdekt u hoe uw bedrijf profiteert van demand planning.
  • Uitzonderingsbeheer
   Ontvang in real time prognosemeldingen die uw aandacht vereisen, zodat u uw tijd als demand planner efficiënt kunt indelen.
  • Consensusprognose
   Configureer demand plans die geschikt zijn voor meerdere inputs, zoals klantorders en management overrides. Beoordeel de opties om automatisch of handmatig een consensus te bereiken.
  • Vraagscenario's voor S&OP
   Creëer meerdere vraagscenario's voor het beheren van kansen en risico's. Voer een prognose en vraagontwikkeling uit op basis van marges.