Wat elke voorraadmanager wil

U wilt niet te veel inventaris hebben, maar wel uit voorraad kunnen leveren. Simpel? Was het maar waar.

U heeft te maken met supply chain-segmentatie, seizoensinvloeden, meerdere opslaglocaties en een groeiend aanbod van producten met een steeds kortere levenscyclus. Bovendien krijgt u voortdurend te horen dat de voorraadkosten omlaag moeten en dat werkkapitaal moet worden vrijgemaakt. Om nog maar te zwijgen over de overlappende vraag uit alle geledingen van het bedrijf.

Maak het eenvoudig met Quintiq   De inventory planning van Quintiq houdt rekening met al deze complexiteiten. Quintiq integreert gegevens uit de gehele organisatie voor een optimale zichtbaarheid van de supply chain. Op elk planningsniveau krijgt u ondersteuning bij beslissingen en optimalisatie, van het bepalen van de voorraadstrategie tot het in realtime reageren op gebeurtenissen.

Dit resulteert in optimale voorraadniveaus, winsten, productiviteit en klanttevredenheid. Welke inventarismanager wil dat nou niet?

Zo werkt het:
  • Zichtbaarheid
   Bekijk voorraadgegevens in realtime. Als de voorraadniveaus onder druk komen te staan, krijgt u onmiddellijk bericht en kunt u de noodzakelijke maatregelen treffen.
  • Vrijwel geen overschot of verouderde voorraad
   Vermijd voorraadinvesteringen die moeten worden afgeschreven of tegen hoge kortingen moeten worden verkoch.
  • Financiële modellering
   Zorg voor een goede balans tussen voorraadinvesteringen en service. Verwerk de voorraadkosten (zoals transport) en modelleer de impact van verschillende voorraadstrategieën.
  • Optimalisatie in alle geledingen
   Bepaal de optimale mix van afgewerkte producten en halffabricaten, componenten en grondstoffen, en creëer slimme segmentatiestrategieën voor made-to-stock, finish-to-order, make-to-order, etc.
  • Omgaan met onzekerheden
   Bereken nauwkeurige buffervoorraadniveaus op basis van een onzekere vraag en een variabele aanlevering.
  • Intuïtieve gebruikersinterface
   De KPI-dashboards en interface van Quintiq zorgen voor een eenvoudig beheer van de factoren die van invloed zijn op de inventaris en geven u snel inzicht in de informatie die u in een bepaalde situatie nodig heeft.