Meer complexiteit, meer mogelijkheden

Het is een uitdaging om efficiënte werkopdrachten te maken en tegelijkertijd de voorraad en de klantenservice te beheren. U moet dagelijks beslissingen nemen over de omvang en het tijdstip van de productieruns van de verschillende producten. Daarbij moet u rekening houden met factoren als voorraadbeheer, middelengebruik, de efficiëntie van campagnes en betrouwbaarheid van uw leveringen. En daarnaast moet u ook omgaan met onzekere levertijden.

Het systeem voor succes

Zou alles niet veel gemakkelijker zijn als u uw supply chain van begin tot eind kon volgen? Waar ook ter wereld. Op elke productielocatie. Stelt u zich eens voor dat u scenario's kunt ontwikkelen, die vooraf de gevolgen voor uw MPS in kaart brengen. Met Quintiq kan dat allemaal. U krijgt meer controle over de productie en kunt zich richten op een optimale planning. Bovendien verbetert u de leverbetrouwbaarheid, de voorraadniveaus en de klantenservice.

Zo profiteert u van dezelfde voordelen die toonaangevende producenten een voorsprong geven op de concurrentie. Bijvoorbeeld: 

  • Capaciteitsplanning
   Houd rekening met de meest recente ontwikkelingen, zoals feedback van de winkelvloer of planning, updates over de externe vraag of onverwachte uitval.
  • Scenario planning
   Maak snel vergelijkingen tussen verschillende mogelijkheden en kies de oplossing die de meest gunstige invloed heeft op uw KPI's.
  • Efficiënt orders combineren
   U kunt orders toewijzen, combineren en optimaliseren op basis van de vraag, de actuele voorraad en de beschikbare capaciteit.
  • Reserveren van materialen
   Creëer een volledige supply chain van de klantvraag tot de productie van grondstoffen en de inkoop van input materialen.
  • Campagne planning
   Groepeer specifieke operaties die gezamenlijk of in elkaars omgeving moeten worden gepland op basis van capaciteiten en deadlines.
  • Optimale flow
   Zorg ervoor dat cruciale middelen altijd voorhanden zijn, waar deze ook nodig zijn.