Relevante Content

U klanten moeten op u kunnen rekenen

Een klant wil een grote en dringende order plaatsen en vraagt drie dingen:
 • Kunt u de order leveren?
 • Hoe snel kunt u leveren?
 • Wat zijn de kosten?

U snijdt zichzelf danig in de vingers als u bij deze vragen een fout maakt. Als u de order ten onrechte afwijst bent u het werk en misschien zelfs de klant kwijt. Als u de order accepteert terwijl u eigenlijk niet kunt leveren, brengt u andere waardevolle orders in gevaar.

Er staat zo veel op het spel dat u zeker van uw zaak moet zijn.

Misschien maakt u wel gebruik van methoden als 'available to promise’ (ATP), ‘capable to promise’ (CTP) en ‘profitable to promise’ (PTP). Maar deze systemen beschikken meestal niet over alle relevante informatie en kunnen dan ook niet altijd nauwkeurige antwoorden geven.

Dankzij Quintiq doet u wat u belooft

Vrijwel direct ziet u wat het accepteren van een order met zich meebrengt. Zo weet u of u beschikt over de materialen en capaciteit die u nodig heeft om de order te leveren. Bovendien kunt u een betrouwbare leverdatum communiceren.

Quintiq geeft u direct inzicht in wat u kunt - en moet - beloven. En wel op deze manier:
  • Ondersteuning bij beslissingen
   Winstgerichte suggesties voor het al dan niet accepteren en plannen van orders.
  • Scenario-planning
   Ontdek hoe het toevoegen van een extra dienst uw orderportefeuille verbetert.
  • Integratie
   Stem de planningen voor logistiek en productie op elkaar af, zodat u precies weet wat de impact is van het accepteren van een order.
  • Planning op basis van KPI's
   Ontdek direct of en hoe de productmix die is geaccepteerd door uw salesmedewerkers afwijkt van de productmix die is vastgesteld tijdens het S&OP-proces.
  • Snelle respons
   Wees voorbereid op dringende orders die u niet kunt weigeren, zelfs als u onderweg bent.
  • Dat SALM de industrieel leider is geworden in Frankrijk en de op vier na grootste in Europa, is te danken aan ons continue streven naar innovatie en de voortdurende verbetering van onze processen. Quintiqs oplossing stelt ons in staat om overal in Europa betrouwbare leverdatums aan te bieden. Zo kunnen we een uitstekend serviceniveau handhaven en onze internationale aanwezigheid verder uitbreiden.
   Jacques Feraud, Projectmanager, SALM
   Discover why one of Europe’s largest kitchen and bathroom fittings manufacturer has been a Quintiq customer since 2005
  • Nadat we onze productieprocessen hadden geanalyseerd en gemodelleerd, hebben wij ze verwerkt in het planningssysteem. Nadat we de planners en de productiemedewerkers hadden opgeleid, werd het systeem in gebruik genomen. Dit verliep allemaal vlekkeloos. We gaan nu ons best doen om het systeem te verfijnen. En ook hierbij worden we fantastisch ondersteund door Quintiq.
   Ron van Hout, Manager, Planning and Warehousing, Vlisco
   Download nu de case study