Niet zomaar baanbrekende optimalisatietechnologie

Een werkelijk optimale planning wordt bereikt in samenwerking tussen planners en een platform dat is gebouwd op basis van een 100% passend bedrijfsmodel.

Stelt u zich eens voor: een machine gaat kapot en een order kan niet op tijd worden geleverd. Welke order moet u uitstellen? Gewone optimalisatiesoftware zou u misschien aanraden de order met de laagste waarde te vertragen. U weet echter dat die kleine order van een nieuwe klant is, terwijl een veel grotere order van een u zeer vertrouwde klant is die meestal wel een dag of twee speling heeft als het om de leveringsdatum gaat. Alleen een menselijke planner kan dat weten. Uitzonderingen als deze maken het noodzakelijk dat er interactie is tussen uw planners en uw planningssysteem.

Het supply chain planning & optimization-platform van Quintiq is ontwikkeld vanuit de overtuiging dat alle algoritmes ter wereld uw uitstekende gevoel voor zaken niet kunnen vervangen. Het is ontworpen om u volledige controle en zichtbaarheid te geven en laat u geoptimaliseerde plannen waar nodig aanpassen. U kunt het hele plan optimaliseren of slechts delen ervan. U kunt kiezen tussen volledig geautomatiseerde, halfgeautomatiseerde en handmatige planning, afhankelijk van uw vereisten op het desbetreffende moment.

  U kunt plannen eenvoudig aanpassen en heroptimaliseren tijdens elke fase van het planningsproces tot aan het moment vlak voor uitvoering

  Quintiq voorziet u van baanbrekende optimalisatietechnologie, maar biedt veel meer dan dat. Namelijk de extra's die nodig zijn om uw supply chain te optimaliseren voor de echte wereld. Het supply chain planning & optimization-platform van Quintiq biedt u volledig inzicht in alle aspecten van de supply chain en maakt realtime beheer en optimalisatie van productiecapaciteiten, grondstoffen en logistiek mogelijk.

  Het houdt rekening met alle regels en beperkingen van uw organisatie, zoals beperkingen ten aanzien van productiecapaciteit, voorraden en logistiek alsmede met contractuele vereisten. Het is tegelijkertijd flexibel genoeg om het u mogelijk te maken u aan te passen aan de realiteit van het zakendoen.

  Het resultaat: uitvoerbare plannen, geoptimaliseerd conform uw unieke KPI's en altijd in lijn met de reële beperkingen van uw bedrijf.

  Het voordeel: besparingen op elk terrein van uw bedrijf in de vorm van een efficiënter distributienetwerk, lagere voorraadniveaus en in het algemeen meer flexibele operations.

  • De concepttest van Quintiq heeft ons geïnspireerd. Het was indrukwekkend hoe snel ze met hun oplossing in staat bleken onze wereld te modelleren, inclusief regels, beperkingen en relevante resources. We zagen onmiddellijk welke voordelen Quintiq ons kon bieden.
   Nicola Gussetti, Operations Director, Loro Piana Textile Division