Profiteer van verborgen capaciteit en verkoopkansen

Uw prognose is klaar voor toetsing van de supply chain. Maar naarmate u meer beperkingen toevoegt aan dat proces - inventaris, materialen, productiecapaciteit en mensen - wordt de kloof tussen wat u moet en kunt produceren steeds groter. Deze kloof resulteert in verloren kansen.

Quintiq zorgt ervoor dat de vraag volledig wordt geïntegreerd en afgestemd op de supply chain. Demand en supply-chain-planners kunnen samen vraag- en aanbodscenario's maken, deze met elkaar vergelijken en eventuele gaten dichten (bijvoorbeeld door meer mensen aan te nemen, meer diensten in te zetten, promoties toe te voegen en meer voorraadbronnen aan te spreken). Met Quintiq werkt u dus efficiënter en mist u geen enkele verkoopkans meer. Bovendien profiteert u van nog meer voordelen. Uw supply planning is naadloos te integreren in uw operationele planning, zodat u de capaciteit optimaal benut.

Met Quintiq maken uw planners de slimste supply planning. Dit zijn de voordelen: 

  • Planningen vergelijken op basis van KPI's
   Analyseer en vergelijk verschillende supply plannen op basis van klantgerichte KPI's, zoals omzet, winst, buffervoorraden en het voldoen aan de vraag.
  • De juiste balans
   Stem elk gevraagd artikel af op uw middelen voor de juiste balans in de capaciteit in het hele netwerk. Synchroniseer upstream- en downstream-middelen om overbelasting te voorkomen.
  • Reserveren van capaciteit
   Evalueer de benutting van de capaciteit en maak een optielijst op basis van serviceniveaus, het aantal cycli en het gebruik van productiecapaciteit en buffervoorraden.
  • Realtime updates
   Herzie de planning op basis van nieuwe ontwikkelingen, zoals wijzigingen van de demand planning, feedback van de werkvloer en aanvullende beperkingen.
  • Analyseren en opvullen van gaten
   Dicht elk leveringsgat door verschillende opties te analyseren (zoals het uitbreiden van de capaciteit bij knelpunten, diensten toe te voegen, etc.) en de gevolgen voor diverse KPI's met elkaar te vergelijken.
  • Integratie
   Integreer uw supply planning in uw operationele planning om de capaciteit optimaal te benutten.