Het geheim van baanbrekende optimalisatie technologie

We schetsen hier vijf van de optimalisatie technologieën die een belangrijk onderdeel vormen van Quintiqs optimalisatieprogramma.

De eerste kent u misschien nog niet -
 • Quill
  Quill (Quintiq Intelligent Logic Language) is Quintiqs eigen configuratietaal. Quill staat aan de basis van Quintiqs optimalisatieprogramma. Het is de lijm die de vijf optimalisatie technologieën bindt en ze laat werken als een effectief, efficiënt geheel.

  Belangrijkste sterke punten en mogelijkheden:
  • Voert lokale zoekopdrachten uit op ongeveer dezelfde wijze als een menselijke planner dat zou doen, waardoor een groot aantal kleine, snelle verbeteringen mogelijk wordt;
  • Combineert optimalisatie technologieën in één enkel optimalisatieprogramma met gecombineerde algoritmes.
 • Mathematical Programming
  Mathematical Programming is een uitontwikkelde en stabiele methode en daardoor uitstekend geschikt voor het vertalen van optimalisatievraagstukken naar modellen, zelfs wanneer ze complexe beperkingen en relaties bevatten. Quintiq combineert lineaire programma's met programma's van willekeurige gehele getallen.
 • Constraint Programming
  Constraint programming is bijzonder effectief bij het oplossen van lastigere optimalisatie vraagstukken waarbij het vinden van één oplossing al moeilijk is. Het werkt door het voortdurend elimineren van mogelijkheden op basis van belemmeringen.
 • Path Optimization Algorithm
  Path Optimization Algorithm, of POA zoals het door Quintiq ontwikkelaars wordt genoemd, is een eigen LNS-technologie (large-neighborhood-search). LNS ondersteunt evaluatiewijzigingen over grote delen van een oplossing om het vinden van een betere algehele oplossing mogelijk te maken.
 • Graph Programming
  Veel praktische vraagstukken hebben een grafische component en in dat geval passen we Graph Programming toe voor het vinden van oplossingen. Graph Programming wordt gebruikt voor het oplossen van vraagstukken als resource-constrained en shortest-path problems. Denk bijvoorbeeld aan vehicle routing en crew diagramming.

Is uw organisatie klaar voor het doorbreken van de optimalisatiegrenzen? Ontdek het tijdens dit webinar, met dr. Wim Nuijten, Vice President of Optimization bij Quintiq.