Quintiqs missie

Het oplossen van wereldwijde planningsvraagstukken met behulp van één enkel platform

Elk bedrijf kent zijn eigen planningsvraagstukken - sommige zijn groot of complex, andere zijn ogenschijnlijk onoplosbaar. Quintiqs visie is elk van deze vraagstukken op te lossen op basis van één enkel platform. Die visie heeft, sinds in 1997 de eerste code werd geschreven, geleid tot de ontwikkeling van Quintiq-software. De software is samengevoegd in één enkel platform dat door alle Quintiq-klanten wordt gebruikt voor het op de lange, middellange en korte termijn plannen en optimaliseren van werknemers, resources en processen. Die visie, gekoppeld aan Quintiqs gezonde minachting voor het 'onmogelijke', transformeert supply chain wereldwijd.

Elk formaat, elke locatie, elk planningsvraagstuk

Quintiq-engineers hebben het platform zo gebouwd dat het past bij elk denkbaar bedrijfsmodel. Daarom kunnen wij elke klant een 100% passende oplossing bieden.

Elk formaat
Honderden gebruikers kunnen in realtime met het systeem communiceren, ongeacht de processen die op de achtergrond worden uitgevoerd. En naarmate uw bedrijf groeit, is het systeem eenvoudig aan te passen aan wijzigingen in uw bedrijfsmodel.

Elk plan
In grote organisaties gebeurt het maar al te vaak dat planners en managers bij hun planningsbesluiten langs elkaar heen werken. En veel organisaties worden overweldigd door de grote aantallen spreadsheets die ze gebruiken om overal wijs uit te worden.

Quintiq brengt alles samen. Het is één enkel planningssysteem dat elk aspect van de planning omvat, van strategische langetermijnplannen tot kortetermijnschema's en het beheer van verstoringen. Elke afdeling en elke gebruiker kan de interface en de zichtbare informatie aanpassen overeenkomstig eigen voorkeuren en vereisten. Plannen worden in realtime bijgewerkt voor bedrijfsbrede transparantie en samenwerking.
Elk planning puzzle
Verschillende vraagstukken vragen om verschillende methoden. Optimalisatie is nooit haalbaar met slechts één methode. Vertrouw op Quintiqs optimalisatietechnologie voor een sneller rendement op uw investeringen en voor planningen van hogere kwaliteit. We combineren optimalisatietechnologieën en -technieken zodanig dat u altijd de optimale oplossing vindt voor uw vraagstuk.

De Quintiq Story

In 1997 begonnen vijf computerprogrammeurs met de ontwikkeling van een nieuwe planningsapplicatie voor een van 's werelds grootste warmwalserijen voor aluminium. Hun missie was het ontwikkelen van plannings- en optimalisatiesoftware die kon worden geconfigureerd voor elk bedrijfsmodel. De unieke, verfijnde algoritmes die ze ontwikkelden, vormden de sleutel tot Quintiqs succes, evenals de visie en het leiderschap van CEO Victor Allis (een van de vijf programmeurs) en COO Arjen Heeres (die toetrad kort nadat Quintiq opgericht was).

Maak kennis met het leidersteam

Van een groep van vijf programmeurs in een klein kantoor in 's-Hertogenbosch is Quintiq uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 1000 medewerkers in kantoren wereldwijd.

Meer informatie over de Quintiq-locaties wereldwijd.

Sinds 1997 is Quintiq elk jaar winstgevend geweest en het bedrijf wordt nu erkend als industrieleider op het gebied van SCP&O (Supply Chain Planning & Optimization). Vandaag de dag gebruiken ongeveer 12.000 mensen in talloze internationale organisaties en in meer dan 80 landen Quintiq-software dagelijks om hun complexe planningsvraagstukken op te lossen.
Wie gebruikt Quintiq?

De software van Quintiq wordt gebruikt op meer dan 500 locaties in meer dan 80 landen wereldwijd.
  • Alunorf, 's werelds grootste aluminiumwalserij en -smelterij, wist de output dankzij Quintiq met 40% te verhogen.
  • DHL Express plant en beheert de dagelijkse leverings- en ophaalservice van duizenden pakketten in meer dan 50 landen.
  • Novelis, de wereldleider op het gebied van walsen en recyclen van aluminium, plant de productie voor al haar productiecentra.

Meer informatie over Quintiq-klanten